STYRNING - RAPPORTERING - ANALYS

Sök

Styrelsen förväntar sig en budget – kan den förenklas utan att vända upp o ned på styrningen?

Budgetprocessen beskrivs som påtagligt tid- och resurskrävande vars främsta syfte är att ge styrelsen en känsla av kontroll. Få bolag anser sig ha en värdeskapande och effektiv process som resulterar i en plan som är relevant och aktuell även dagen efter att den presenterades för styrelsen. Till skillnad från bokslutsprocessen, som har genomgått en stor effektivisering de senaste 30 åren, är budgetprocessen fortfarande relativt oförändrad. Orsaken är sannolikt att bokslutet är utsatt för regulativa krav och marknaden förväntar sig allt snabbare information medan planeringsprocessen i huvudsak är en intern process för styrning.

– Under de senaste 15 åren har jag ägnat en stor del av min tid att förändra, utreda och analysera budget- och planeringsprocessen. Via intervjuer, möten med 70-80 av Sveriges större bolag, två studier, fokusgrupper med controllerchefer och ett antal stora och små projekt har jag samlat på mig tankar och idéer, säger Martin Zingmark.

Under 30 intensiva minuter diskuteras följande frågeställningar:

– Varför är det så svårt att förändra processen?
– Hur gör de som lyckas? Praktiska exempel
– Går det att förbättra processen utan att förändra allt?
– Hur kommer AI, prediktiv analys och möjligheten att automatisera planeringsprocessen att se ut? Praktiska exempel.

Föreläsare: Martin Zingmark är Senior Manager på Capacent. Martin har ägnat en stor del av de senaste 15 åren till att bistå svenska bolag med att förändra och analysera budget- och planeringsarbetet. Innan Martin kom till Capacent har han bl.a. varit verksam på Hyperion, Deloitte, Acando och Insight Solutions.

Är du intresserad av att nå Martin gör du det antingen på telefon: 072-7197381 eller på e-mail: martin.zingmark at capacent.se

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av ditt besök hos oss.